ua en ru

Серена Вільямс обіграла у фіналі US Open Вікторію Азаренко

Победительницей Открытого чемпионата США по теннису стала американка Серена Уильямс. Обыграв в финале турнира серии "Большого шлема" US Open представительницу Белоруссии Викторию Азаренко, она смогла защитить свой титул.

Переможницею Відкритого чемпіонату США з тенісу стала американка Серена Вільямс. Обігравши у фіналі турніру серії "Великого шолома" US Open представницю Білорусі Вікторію Азаренко, вона змогла захистити свій титул.

Вирішальний матч турніру видався досить напруженим. Для визначення переможця тенісисткам знадобилося зіграти всі три сети і провести на корті без чверті три години.

У першому сеті тенісистки зіграли 12 геймів, але удача супроводжувала господарку кортів на 11-му геймі при подачі Азаренко. За рахунку 40:15 на користь Вікі Серена різко підвищила темп і взяла 4 очки, а потім і гейм на своїй подачі - 7:5.

Другий сет також міг відійти американці, оскільки Вільямс вела в рахунку 4:1, але Вікторія відчула невелику розслабленість суперниці, відіграла своє і перевела гру на тай-брейк. Вже там вона також діяла досить успішно і зрівняла шанси спортсменок - 6:8 за очками і 6:7 в сеті.

Вирішальна партія визначила результат усього матчу. Вирішивши більше не випробовувати долю, Серена механічно виграла дві подачі білоруської тенісистки і взяла сет 6:1.

Після матчу Вікторія назвала цю поразку дуже прикрою, але висловила захоплення більш кращою тенісисткою. У минулому році у фіналі зустрічалися Азаренко і Вільямс і тоді Серена також була сильнішою. Всього на рахунку американки тепер п'ять титулів переможниці US Open і 17 "Великих шоломів" (2 перемоги на Roland Garros, 5 - на Wimbledon, 5 - на Australian Open).

Серена Вільямс (США, 1) - Вікторія Азаренко (Білорусія, 2) - 7:5, 6:7 (6:8), 6:1