ua en ru

Сербська NIS і австрійська RAG почали розвідувальне буріння в Угорщині.

Сербська NIS і RAG Hungary Kft (дочірнє підприємство австрійської Rohol-Aufsuchungs Aktiengesellschaft, RAG) почали буріння першої розвідницької свердловини на ділянці Кишкунхалас в південній Угорщини. Як повідомила прес-служба ВАТ "Газпром нафта" (співвласник NIS), запланована глибина буріння становить близько 3 тис. м.
В поточному році, говориться в повідомленні, планується пробурити ще дві розвідувальні свердловини, загальний бюджет проекту в 2012 р. складе близько 10 млн євро. У випадку комерційного відкриття видобуток вуглеводнів може початися вже в 2013 році.
Наприкінці грудня 2011 р. у Відні NIS і RAG підписали угоду про спільну розвідку і розробку блоку Кишкунхалас в південній Угорщини. Після підтвердження наявності запасів вуглеводнів NIS отримає частку 50% в обсязі видобутку на родовищі. За умовами угоди оператором проекту є компанія RAG.
NIS - одна з найбільших вертикально інтегрованих нафтогазових компаній південно-східної Європи, що займається розвідкою, видобутком і переробкою нафти і газу, а також збутом нафтопродуктів. Основні акціонери - ВАТ "Газпром нафта" і уряд Республіки Сербія. Компанії належить два НПЗ в містах Панчево і Нови Сад, а також розгалужена мережа АЗС. На підприємствах компанії працюють 11 тис. чоловік. Обсяг видобутку NIS становить 1 млн т нафти в рік.
RAG займається розвідкою і видобутком в Австрії, Німеччині, Угорщині та Польщі. Проекти в Угорщині реалізує 100-процентне дочірнє підприємство компанії RAG Hungary Kft.