ua en ru

У Сербії 2 квітня проходять вибори президента

У Сербії 2 квітня проходять вибори президента Фото: вибори в Сербії

У боротьбі за посаду бере участь 11 кандидатів

У Сербії сьогодні, 2 квітня 2017 року, проходять президентські вибори. У боротьбі за посаду бере участь 11 кандидатів, передає "Інтерфакс".

Зокрема за президентське крісло боротимуться чинний прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич та екс-глава МЗС країни Вук Єреміч.

Серед претендентів також значаться лідер Сербської радикальної партії Воїслав Шешель, лідер руху "Двері" Бошко Обрадович, глава руху "Досить" Саша Радулович, Саша Янкович (група громадян "Сербія без страху"), кандидат від Народного визвольного руху Мирослав Паровіч, глава політичного руху "Білий - тільки сильно" Лука Максимович, кандидат від Демократичної партії Сербії Олександр Попович, голова муніципалітету Чаєтіна Мілан Стаматовіч і голова Ліги соціал-демократів автономного краю Воєводина Ненад Чанак.

Зазначено, що два попередні дні - 31 березня і 1 квітня - були оголошені в Сербії днями тиші, коли в країні була заборонена будь-яка передвиборна агітація.

Нагадаємо, раніше глава комітету Європарламенту з закордонних справ Девід Макаллістер заявляв, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію і збільшити свій вплив у Сербії та балканських країнах.