ua en ru

У Росії заявили, що Сенцов припинив голодування

У Росії заявили, що Сенцов припинив голодування Фото: Олег Сенцов (youtube-currentytime.tv)

Український політв'язень голодував з 14 травня

Український полытв'язень Олег Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня. Про це заявив заступник директора ФСВП Валерій Максименко, передає РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Максименко стверджує, що Сенцов припинив голодування.

Він також зазначив, що для Сенцова розробили спеціальну дієту для виведення його з голодування і він вже приймає їжу.

"Поки це дієтичне харчування, тому що велике навантаження на організм може бути небезпечним для здоров'я", - пояснив представник ФСВП.

Відзначається, що першою їжею Сенцова стала відварна курка.

"За час голодовки Олег Сенцов втратив 12 кг. Його кілька разів вивозили в громадянську лікарню. Я дякую медикам, дякую адвокату Сенцова за те, що допомогли йому вибрати життя. Голодування офіційно припинено", - повідомив Максименко.

Зазначимо, засуджений на 20 років ув'язнення у справі "кримських терористів" режисер Сенцов 14 травня 2018 року оголосив безстрокове голодування - він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів в Росії.

Сенцов сказав, що буде голодувати навіть до фатального кінця.

Раніше уповноважений Росії з прав людини Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я українського режисера Олега Сенцова "стабільний", йому "скоригована програма лікування".

У свою чергу адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявляв, що в українця серцева недостатність і ревматизм, а також здоров'ю Сенцова завдано незворотньої шкоди після голодування.