ua en ru

Сенцов не припиняв голодування, - омбудсмен РФ

Сенцов не припиняв голодування, - омбудсмен РФ Фото: Олег Сенцов на обстеженні (ФСВП)

Омбудсмен РФ повідомив, що стан Сенцова "відносно задовільний"

Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (Росія) Анатолій Сак заявив, що український політв'язень Олег Сенцов не припиняв голодування. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

За словами Сака, Сенцов, який знаходиться у виправній колонії в Лабитнангах, оголосив голодування 14 травня і на даний момент офіційної заяви про її припинення немає.

"Офіційно вам заявляю, що ніякої офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило. Він так і голодує", - сказав Сак, зазначивши, що стан Сенцова "відносно задовільний".

"Наступного разу я планую його відвідати у листопаді, раніше не поїду", - додав Сак.

Разом з тим, російський "Інтерфакс" з посиланням на Сака повідомляє, що Сенцов припинив голодування і почав приймати їжу.

"Згідно з останньою інформацією, 5 жовтня Олег Сенцов офіційно звернувся до начальника ВК "Білий ведмідь", із заявою, що він починає приймати їжу з 6 жовтня... Зараз приймає їжу під контролем лікарів в частині дозування", - сказав Сак.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 5 жовтня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе опублікував лист українця, в якому він заявив про припинення голодування з 6 жовтня 2018 року. У листі Сенцов зазначав, що відмовляється від голодування через те, що у зв'язку з критичним станом здоров'я "у найближчий час заплановано застосування примусового харчування" і при цьому його думка "вже не враховується".

Інформацію про відмову Сенцова від голодування підтвердив українському омбудсмену Людмилі Денісовій радник президента Російської Федерації Михайло Федотов.