ua en ru

Сенатор США Дік Дурбін вважає, що ув'язнення Тимошенко - приклад виборчого переслідування

Представник більшості в Сенаті США Дік Дурбін заявив, що у висновку екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко США бачать виборче переслідування. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Посольства США в Україну.

Сенатор Дік Дурбін відвідав Україну 27-28 травня. В рамках візиту пройшли зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, прем'єр-міністром Миколою Азаровим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенко. Метою зустрічі було сприяння розвитку демократії та ринкової економіки в Україні.

Крім того, Дік Дурбін зустрівся з представниками опозиційних сил і з дочкою Юлії Тимошенко Євгенією Тимошенко. І під час зустрічі з представниками влади, і під час зустрічі з опозиційними силами, Дік Дурбін повертався до теми тюремного ув'язнення Тимошенко. За його словами, США в цьому випадку бачать приклад виборчого переслідування. На думку Діка Дурбіна, Тимошенко повинна бути звільнена з-під варти.

Нагадаємо, раніше сенатор США від Республіканської партії Джеймс Інхоф направив до Конгресу США проект резолюції, в якій пропонується заборонити Президенту Україну Віктору Януковичу і генеральному прокурору Віктору Пшонці в'їзд в країну через політично мотивованого переслідування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.