ua en ru

У Сенаті США просять Луценка пояснити блокування розслідувань щодо Манафорта

У Сенаті США просять Луценка пояснити блокування розслідувань щодо Манафорта Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

У Сенаті вважають, що через дії ГПУ блокується розслідування в США

В Сенаті США просять генерального прокурора України Юрія Луценка пояснити блокування розслідувань щодо американського політтехнолога Пола Манафорта, який працював, зокрема, на Партію регіонів і екс-президента України Віктора Януковича. Текст відкритого листа сенаторів опубліковано на сайті Сенату США.

Зокрема, в адресованому Луценку листі сенатори висловили стурбованість опублікованою інформацією в газеті The New York Times про те, що генпрокурор фактично блокує розслідування щодо Манафорта. Сенатори вважають, що це перешкоджає слідству проти Манафорта у США.

"Спільне розслідування справи Манафорта має значення не тільки для розслідування Мюллера (спецпрокурор США, - ред.), але і для викриття корупційних схем часів президентства Віктора Януковича", - йдеться в листі.

Крім того, сенатори просять Луценка пояснити, чи робила Генпрокуратура кроки по блокуванню розслідувань.

Нагадаємо, раніше газета NYT опублікувала матеріал, в якому стверджує, що в квітні чотири справи, в яких фігурує Манафорт, були фактично заморожені генеральним прокурором України Юрієм Луценком.

У той же час начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив, що розслідування у справі Манафорта не проводиться з 20 листопада 2017 року, оскільки Генеральна прокуратура не вирішила, кому його доручити. За його словами, взимку справи щодо Манафорта передавалися від прокуратури до Національного антикорупційного бюро і назад.