ua en ru

Сенат США опублікував частину доповіді про втручання Росії у вибори

Сенат США опублікував частину доповіді про втручання Росії у вибори Фото: Сенат США (twitter.com/UKRintheUSA)

Сенатори впевнені, що наказ провести цю операцію віддав Володимир Путін

Комітет з розвідки Сенату Сполучених Штатів Америки (США) опублікував несекретну частину доповіді про розслідування втручання Російської Федерації у президентські вибори в 2016 році. Документ опублікований на сайті сенатського комітету.

Зокрема, в документі стверджується, що втручанням в американські вибори РФ намагалася підірвати демократичні процеси в США.

"Метою Росії був підрив віри суспільства в демократичний процес в США, обмовити Хілларі Клінтон (кандидата від Демократичної партії, - ред.) і знизити її шанси виграти вибори", - йдеться в звіті.

Також сенатори зазначають, що втручання у вибори почалося за особистим розпорядженням президента Росії Володимира Путіна. Зокрема, з планами уряду Росії підіграти Дональду Трампу згодні Центральне розвідувальне управління (ЦРУ), Федеральне бюро розслідувань (ФБР) і Агентство національної безпеки (АНБ).

Крім того, сенатори впевнені, що в операції по втручання у вибори брали участь хакери, тролі, проплачені блогери, спецслужби і російські державні засоби масової інформації, в першу чергу RT і Sputnik. Очікується, що остаточну версію доповіді представлять в серпні.

Нагадаємо, що 18 березня 2018 року президент США Дональд Трамп заявив, що розслідування зв'язків його команди з російським урядом, який веде спецпрокурор Роберт Мюллер, засноване на шахрайстві.