ua en ru

Сенат США опублікував доповідь про зустріч Трампа-молодшого з російським юристом Весельницькою

Сенат США опублікував доповідь про зустріч Трампа-молодшого з російським юристом Весельницькою Фото: Трамп-молодший (facebook.com/DonaldJTrumpJr)

Трамп-молодший зустрічався з російським юристом Весельницькою, щоб отримати компромат на Хілларі Клінтон

В юридичному комітеті Сенату Сполучених Штатів Америки (США) опублікували матеріали фігурантів справи про зустріч Дональда Трампа-молодшого з російським адвокатом Наталією Весельницькою. Про це йдеться у відповідній публікації на сайті Сенату.

Зазначимо, що саме витік інформації про цю зустріч в 2016 році став приводом для скандалу в США та подальшого розслідування про співпрацю команди тоді ще кандидата в президенти Дональда Трампа з російською стороною для збору компромату на опонентку - Хілларі Клінтон.

Відомо, що на цій зустрічі з Трампом-молодшим, яка відбулася в Trump Tower у червні 2016 року, Весельницька збиралася передати компромат на Клінтон. Матеріали юридичної комітету містять свідчення Трампа-молодшого і Весельницької, а також займався розслідуванням зв'язків Трампа з Росією журналіста Гленна Сімпсона, екс-співробітника ГРУ СРСР Ріната Ахметшина, що працює в лобістській фірмі Human Rights Accountability, та інших.

Згадується також, що зять Дональда Трампа Джаред Кушнер, який має зв'язки з Росією, відмовився добровільно дати свої показання сенатському комітету.

Організатором зустрічі виявився Роб Голдстоун, чиї свідчення також опубліковані.

"Я просто відправив декому електронний лист, в якому писав, що я збираю зустріч, яка принесе вам небезпечну інформацію про одного з учасників передвиборної гонки", - пояснив Голдстоун на слуханнях у сенаті.

Трамп-молодший заявив у своїх свідченнях, що заздалегідь не повідомляв батька про зустрічі, оскільки не хотів передавати йому "неперевірену інформацію", яку йому мала намір передати Весельницька.

"У мене не було можливості оцінити походження цієї інформації, але я був готовий вислухати її", - сказав Трамп-молодший.

Нагадаємо, 13 грудня 2017 старший син президента США Дональда Трампа у середу зустрічався з сенатським Комітетом з розвідки в рамках розслідування втручання Росії у президентські вибори 2016 року та можливої змови між передвиборним штабом Трампа з Москвою.

Також в ході розслідування з'ясувалося, що заступник голови Центробанку РФ в 2016 році намагався влаштувати зустріч президента РФ Володимира Путіна і Трампа.