ua en ru

Сенат США обговорить призначення Чака Хегела на посаду глави Пентагону 31 січня 2013 р

Сенат США обговорить призначення Чака Хегела на пост глави Пентагону 31 січня 2013 р. Про це говориться в опублікованому сьогодні повідомленні комітету сенату по збройних силах. Раніше повідомлялося, що Хегел заручився підтримкою двох ключових сенаторів - демократа Чака Шумера і старшого члена комітету сенату по міжнародних справах Барбари Боксер.

Очікується, що основними супротивниками призначення Хегела на посаду глави Міністерства оборони США стануть консервативні республіканці. Їх не влаштовують погляди Хегела з іранської ядерної проблеми і на американо-ізраїльські відносини. Головний республіканець в комітеті сенату зі збройних сил Джим Інхофе вже повідомив, що виступить проти призначення Хегела.

"У нас дуже серйозні розбіжності в поглядах, щоб я міг підтримати його кандидатуру", - говориться в повідомленні Дінхофа за підсумками зустрічі з Хегелом.

Нагадаємо, що 66-річний Хегел сам є республіканцем, проте в 2000-х рр. він виступав проти силового вирішення проблеми іранської ядерної програми і критикував Ізраїль за погрози нанесення авіаударів по Ірану. У разі свого затвердження сенатом Хегел змінить на посаді глави Пентагону Леона Панетту.

Читайте також: За неофіційними даними, міністр внутрішніх справ США Кенет Салазар піде в березні у відставку