ua en ru

За неофіційними даними, міністр внутрішніх справ США Кеннет Салазар піде в березні у відставку

Міністр внутрішніх справ США Кеннет Салазар піде у відставку в березні цього року. Про це повідомило сьогодні джерело в МВС США, що побажало залишитися неназваним, передає CNN.

За наявними даними, після відходу з посади Салазар планує повернутися в рідний штат Колорадо, щоб проводити більше часу з сім'єю. Джерело повідомило, що міністр вже повідомив Президенту США Бараку Обамі про своє рішення, проте офіційно про заплановану відставку поки не повідомляється.

Салазар був призначений на посаду міністра внутрішніх справ в 2008 р. Своїми основними завданнями він називав боротьбу з усесвітнім потепленням і забезпечення енергетичної незалежності США. У 2010 р. Салазар керував процесом накладення мораторію на видобуток нафти на континентальному шельфі в Мексиканській затоці, яка була введена після екологічної катастрофи 20 квітня 2010 р., коли в результаті вибуху на буровій платформі Deepwater Horizon, приналежній компанії ВР, в Мексиканську затоку почала витікати нафта. В середині жовтня 2010 р. мораторій був знятий.

Читайте також: Обама висунув Джека Лью на посаду міністра фінансів США