ua en ru

Сім'ям загиблих і постраждалих в результаті обстрілу передмість Маріуполя виділять по 20 тис. грн

Сім'ям загиблих і постраждалих в результаті обстрілу передмість Маріуполя виділять по 20 тис. грн Фото: Юрій Хотлубей

Керівництву Сартани доручили в триденний термін підготувати всі необхідні документи для подальшого надання матеріальної допомоги селищу

Міський голова міста Маріуполя (Донецька область) Юрій Хотлубей дав доручення підготувати повний пакет документів про надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих та постраждалих у розмірі 20 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Міської ради міста Маріуполя.

Так, згідно з повідомленням, сьогодні, 17 серпня, в Сартані відбулася виїзна нарада міського голови Юрія Хотлубея з питання ліквідації наслідків артилерійського обстрілу селища, в якому взяли участь селищний голова Степан Махсма, керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, а також представники військових і міліції. В тому числі, у заході взяли участь заступник командувача сектору "М" Валерій Водолазький і начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Міський голова дав доручення підготувати на вересневу сесію міської ради повний пакет документів про надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих і постраждалих. Він зазначив, що сім'ям загиблих буде виділено по 20 тис. грн., а похорони самих загиблих будуть організовані за рахунок міста", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Хотлубей поставив завдання селищному голові Сартани Степану Махсмі в триденний термін підготувати всі необхідні документи для подальшого надання матеріальної допомоги селищу.

Нагадаємо, в ніч з 16 на 17 серпня бойовики терористичної організації "ДНР" почали масований обстріл з важкої артилерії передмість Маріуполя Донецької області. Так, під обстріл бойовиків потрапили селища Сартана і Лебединський.

Внаслідок артилерійського обстрілу дві людини - чоловік і молода жінка загинули, також отримали поранення ще шість мирних жителів, серед яких 10-річна дитина.

Прокуратурою Донецької області обстріл був кваліфікований як теракт.