ua en ru

Сім'я експерта NYT пов'язана з ключовими посадовцями спецслужб РФ, - Турчинов

Сім'я експерта NYT пов'язана з ключовими посадовцями спецслужб РФ, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Спецслужби РФ використали Еллемана для розповсюдження провокативної інформації

Сім'я експерта The New York Times Майкла Еллемана, на якого видання посилалося у матеріалі про ракетні системи КНДР, пов'язана з ключовими посадовцями спецслужб Російської Федерації. Про це йдеться у доповіді секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, повідомляє прес-служба РНБО.

"Російські спецслужби для розповсюдження інформації провокативного характеру, що дискредитує Україну, системно використовують заздалегідь напрацьовані зв'язки з експертним та журналістським середовищем різних країн. У даному випадку підтвердженням цього факту є оприлюднення основного змісту зазначеного вище позиційного матеріалу американським експертом Майклом Еллеманом, сім'я якого має дуже тісні стосунки з ключовими посадовими особами російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Турчинов також зазначив, що на думку робочої групи, створеної за ініціативи президента України Петра Порошенка через появу відповідного матеріалу у американському виданні, спецслужби РФ використали Еллемана для розповсюдження провокативної інформації.

"Еллеман був цинічно використаний російськими спецслужбами як одна з багатьох ланок заздалегідь налагодженої РФ системи розповсюдження провокативної інформації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що видання The New York Times з посиланням на фахівця з ракетних питань в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкла Еллемана повідомляло, що Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу "Південмаш".