ua en ru

Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу, - NYT

Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу, - NYT Фото: КНДР (wikimedia.org)

Північна Корея ще 6 років тому намагалася вкрасти ракетні розробки заводу "Південмаш"

Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу "Південмаш". Про це повідомляє фахівець з ракетним питань в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкл Эллеман, передає The New York Times.

Так, Эллеман повідомляє, що слідчі Організації Об'єднаних Націй прийшли до висновку, що Північна Корея шість років тому вже намагалася вкрасти ракетні дані українського комплексу "Південмаш". Тоді зловили двох людей. У доповіді ООН йдеться, що інформація, яку вони намагалися вкрасти, була зосереджена на передових ракетних системах, рідинних двигунах, систем космічних апаратів і паливних ракетних системах.

Слідчі вважають, що в умовах нинішньої ситуації в Україні, Пхеньян міг зробити ще одну спробу.

Крім того, за словами Эллемана, можлива також ймовірність того, що КНДР купила ракетні двигуни "Південмашу" на чорному ринку. Двигуни пов'язані з російської ракетною програмою. Відзначено, що під час "холодної війни" завод виробляв самі смертоносні ракети в радянському арсеналі, включаючи гігантський SS-18. Він залишався одним з основних виробників ракет для Росії навіть після здобуття Україною незалежності.

Нагадаємо, сьогодні глава ЦРУ Майк Помпео заявив, що безпосередньої загрози ядерної війни між Сполученими Штатами Америки та Північної Кореєю немає.