ua en ru

Сім'ї загиблих пасажирів Boeing-777 подадуть в суд на Нідерланди

Голландські родичі жертв авіакатастрофи Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, який зазнав аварії на сході України в липні цього року, збираються вимагати компенсації від уряду Нідерландів.

Голландські родичі жертв авіакатастрофи Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, який зазнав аварії на сході України в липні цього року, збираються вимагати компенсації від уряду Нідерландів, повідомляє Reuters з посиланням на адвоката , що представляє інтереси сімей жертв.

Захисник розповів, що нідерландському уряду вже направлено лист, в якому родичі повідомляють про те, що будуть домагатися компенсації. Це попередній крок на шляху подання позову до суду, зазначає агентство.

Це перший колективний судовий позов проти уряду Нідерландів у зв'язку з катастрофою малайзійського повітряного судна.

Напередодні міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тиммерманс розповів, що один з пасажирів літака, потерпілого крах на Донбасі, був знайдений з одягненою кисневою маскою. За словами адвоката родичів жертв, ці заяви стали "останньою краплею", що розчарувала родичів, що чекають від уряду відповіді на запитання щодо катастрофи.

Захисник пояснив, що заява Тиммерманса, який припустив, що пасажири Boeing могли бути ще живі після катастрофи, родичі назвали "ідіотським".

"Ми будемо наполягати на тому, що голландський уряд несе відповідальність", - сказав адвокат. За його словами, чиновники проявили недбалість, затягли розслідування справи і не зумівши дістатися до місця катастрофи.

Нагадаємо, Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Донецької області. Всі, хто знаходилися на борту 298 осіб. На борту перебувало 196 громадян Нідерландів.