ua en ru

Семерак має намір обговорити на Кабміні неефективну роботу глави Держфінінспекції

Семерак має намір обговорити на Кабміні неефективну роботу глави Держфінінспекції Фото: Остап Семерак

Семерак звільнив главу Держфінінспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак після огляду проблемних місць вирубки лісів національного природного парку "Гуцульщина" в рамках своєї робочої поїздки до Івано-Франківської області надав доручення негайно звільнити начальника Державної екологічної інспекції України в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака із посади. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Сьогодні я проїхав і оглянув територію національного природного парку. Що я побачив - масову незаконну вирубку лісів, незаконну забудову лісових ділянок...Доки я обійматиму посаду міністра екології та природних ресурсів України, я буду боротися з такою хижацькою практикою вирубки лісів, адже це - не лише екологічна, це й культурна проблема, адже в цих лісах жили наші прадіди, і знищуючи ці правікові ліси, ви нищите український генофонд, що є неприпустимо", - зазначив Семерак.


Він також нагадав, що керівництво місцевої екологічної інспекції постійно ігнорувало необхідність виконання рішення ряду міністерських комісій, які сигналізували про вирубку лісів на території парку без наявності необхідних документів, а перевірки Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області не помічали порушень.

"На найближчому засіданні Уряду я порушу питання щодо оголошення догани начальнику Державної екологічної інспекції України Андрію Заїці за самоусунення від контролю за виконанням службових обов’язків його підлеглими, що призвело до завдання збитків природі України", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що електронна петиція про заборону вирубки лісів і знищення зелених зон у столиці набрала необхідні для розгляду Київрадою 10 тис. підписів.