ua en ru

Сім футболістів включені в Зал Слави англійського футболу

Сім футболістів включені в Зал Слави англійського футболу Фото: Зал Слави (nationalfootballmuseum.com)

Кандидатура Спіда викликала найбільші обговорення

Національний футбольний музей Англії оголосив про включення в Зал Слави англійського футболу семи футболістів, а в ніч з 21 на 22 вересня відбулася офіційна церемонія. Про це повідомляється на сайті музею.

Так, в зал введені футболісти Стівен Джеррард, Френк Лемпард і пішов з життя в 2011 році Гері Спід. Цієї честі удостоїлися Боб Уїлсон, Біллі Бондс, Келлі Сміт і Рейчел Янки.

Стівен Джеррард з 1998 по 2015 рік виступав за "Ліверпуль". А в 2016 році півзахисник завершив кар'єру в "Лос-Анджелес Гелаксі". Нині 37-річний фахівець працює тренером академії "Ліверпуля".

39-річний Френк Лемпард ігрову кар'єру завершив у 2017 році, покинувши "Нью-Йорк Сіті". Більшу частину кар'єри хавбек виступав за "Челсі". Також Лемпард встиг пограти за "Вест Хем Юнайтед", "Суонсі Сіті" і "Манчестер Сіті".

Найбільші обговорення викликала кандидатура Гері Спіда. Він починав кар'єру в "Лідс Юнайтед". Згодом валлієць виступав за "Евертон", "Ньюкасл Юнайтед", "Болтон Вондерерс" і "Шеффілд Юнайтед". На його рахунку 85 матчів за збірну Уельсу - рекорд для польового гравця в національній команді. Спід покінчив життя самогубством в 2011 році у віці 42 років, будучи головним тренером валлійський збірної.

Нагадаємо, клуби англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) витратили в останній день трансферного вікна 210 млн фунтів, що є новим рекордом турніру.