ua en ru

Сім бірж домовилися про проведення онлайн - торгів на порталі UBIZ

Сім бірж домовилися про проведення онлайн - торгів на порталі UBIZ Фото: Біржі домовились о спільних онлайн-торгах

На цьому тижні три біржі приєдналося до чотирьох, що вже торгують на порталі

Сім бірж домовилися проводити торги в режимі онлайн на спільному порталі UBIZ. Про це РБК-Україна повідомила радник директора ТОВ "Юбіз" Ірина Сербін.

За словами Ірини Сербін, такі біржі, як "Електронні торги України", "Товарна біржа Innex", "Експертне агентство" і "Українська універсальна біржа" приєдналися до UBIZ у травні-липні цього року. "На цьому тижні, про проведення аукціонів та конкурсів на UBIZ домовилися ще три торгівельні компанії - "Юстиція", "Кепіталз прайс" і "Товарна біржа "КМФБ", - додала радник.

У "Юбіз" також зазначили, що ці біржі, у відповідності зі своїм профілем і акредитацією, будуть торгувати на UBIZ активами банків, що ліквідуються, а також їх правами вимоги за кредитними портфелями. Крім того, біржі будуть займатися добровільної реалізацією майна банків і продавати активи підприємств - банкрутів.

Ірина Сербін: "Таке рішення семи окремих майданчиків ми оцінюємо, як черговий крок до створення єдиного всеукраїнського електронного біржового ринку з прозорими правилами гри, стандартів і гарантій для всіх учасників".

Нагадаємо, раніше ФГВФО заявив про плани на поточному тижні продати активи 9 неплатоспроможних банків.