ua en ru

Секрети продажу іпотечної квартири в новобудові

Звичайно, будь-які операції з нерухомістю вимагають чіткої і раціональної послідовності. Якщо займатися продажем вторинного житла легко, головне, дотримуватися діяти за відпрацьованим алгоритмами і схемами, то реалізувати ще недобудовану квартиру, яка до того ж ще придбана за кредитні кошти, вельми непросто.

Звичайно, будь-які операції з нерухомістю вимагають чіткої і раціональної послідовності. Якщо займатися продажем вторинного житла легко, головне, дотримуватися діяти за відпрацьованим алгоритмами і схемами, то реалізувати ще недобудовану квартиру, яка до того ж ще придбана за кредитні кошти, вельми непросто.

Продати віртуальне житло , точніше, права переуступки - захід досить клопітка і складна для реалізації. Дуже часто, так чинять ті позичальники, у яких змінилися життєві обставини або продавець елементарно хоче заробити таким способом, адже житло на початковій стадії набагато дешевше, ніж на стадії пізнього будівництва. В деякій мірі вигода у покупця все-таки присутня, оскільки якщо житло реалізовується ще до початку здачі об'єкта, надається можливість заощадити і придбати квартиру за найменшу ціну, пише SV Development.

З теоретичної точки зору всі, очевидно і прозоро, а ось в дійсності можна реалізувати квартиру, яка теоретично є власністю банку?

Адже, купуючи віртуальне житло в споруджуваному будинку, фактично, ми оплачуємо повітря. А придбання квартири, якої ще поки не існує за позикові кошти, можна сміливо класифікувати таку угоду дуже ризикованою, оскільки купується, то чого ні за гроші, яких теж немає. Як правило, продавець іпотечної квартири в новобудові обтяження суцільними обмеженнями, тому перш, ніж укладати мирову угоду з покупцем, позичальник повинен отримати згоду від забудовника та кредит ної організації.

Перш ніж приступати до активних дій і пошуки потенційного покупця, бажано вивчити пункти договору з банком. Цілком можливо, що найбільш важливі моменти, які можуть стосуватися безпосередньо такій ситуації, які раніше були упущені позичальником. Наприклад, деякі банк і встановлюють обмеження і забороняють виставляти таку квартиру в продаж протягом фіксованого періоду часу після здачі об'єкта або до того часу, поки позичальник повністю не погасить кредит. І якщо такі обмежувальні пункти в договорі існують, то необхідно попередньо погасити позику засобами покупця і зняти обтяження з об'єкта і вже, потім тільки отримувати гроші в обмін на переоформлення договору про пайову участь. Звучить оптимістично, але дуже проблематично знайти такого довірливого покупця, який готовий ризикнути своїми ж власними засобами.

Можна скористатися допомогою юриста, але в переважній більшості покупці вибирають більш спрощені схеми покупки і намагаються уникати будь-яких складнощів, якими так характеризується перепродаж віртуальної нерухомості, яка до того ж ще знаходиться в заставі у кредитної організації. Банківським структурам набагато вигідніше отримувати платежі по кредиту на регулярній основі, ніж займатися продажем заставної нерухомості, яка навіть не добудована.

Для того щоб реалізувати таку нерухомість, позичальнику можна взяти кредит і постаратися повністю своїми силами погасити борги за кредитними зобов'язаннями. Але цей варіант актуальний, якщо житло придбане за договором пайової участі, так як житлові кооперативи у кредитних організацій не викликають належної довіри. Таким чином, така угода вельми проблематична, тому перш, ніж зважитися на такий серйозний крок, необхідно все зважити і ґрунтовно оцінити свої можливості.

Секрети продажу іпотечної квартири в новобудові