ua en ru

Сьогодні завершилося тестування поліцейських Києва та області

Сьогодні завершилося тестування поліцейських Києва та області Фото: голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе

Слідчі та начальники будуть проходити "тест благонадійності"

Сьогодні, 4 грудня 2015 року, завершилося тестування співробітників Національної поліції міста Києва та Київської області, які були призначені на свої посади тимчасово. Про це сьогодні заявила на брифінгу голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми завершили процес тестування для співробітників (Національної поліції, які були призначені на тимчасові посади - ред.) міста Києва та Київської області", - повідомила Деканоїдзе.

За її словами, тести пройшли 13 тис. співробітників поліції, які були призначені на тимчасові посади. Більше 25 балів набрали 8 тис. співробітників.

"З них більше 25 балів набрали 8 тис співробітників. Менше 25 балів набрали 4822 співробітників", - сказала глава НПУ.

Також Деканоїдзе заявила, що в понеділок, 7 грудня, починаються співбесіди.

"У понеділок ми починаємо найвідповідальніший етап. Етап, коли комісії будуть проводити співбесіду і розглядати особові справи співробітників, які будуть призначені на постійні посади. У нас буде 12 комісій (12-та комісія - це центральна атестаційна комісія Національної поліції України). 12 комісій, де представлені не тільки представники Національної поліції України, але й представники суспільства", - заявила Деканоїдзе.

За її словами, якщо комісія вважатиме за потрібне, то той чи інший співробітник повинен буде пройти детектор брехні.

"Кожна комісія буде розглядати особисті справи співробітників, кожна розглядатиме інформацію, яка в них буде, у департаменту внутрішньої безпеки, кожна комісія буде розглядати бали, які співробітники отримали під час тестування. І кожна комісія буде особисто проводити співбесіду всіх начальників. І в разі, якщо комісія вважатиме за потрібне, що цей працівник або начальник повинен буде пройти поліграф, то вони пройдуть поліграф", - заявила вона.

У той же час, Деканоїдзе уточнила, що слідчі та начальники будуть проходити "тест благонадійності".

"Вперше в історії України ті посади, які ми зараз кваліфікуємо як посади, які входять до групи ризику - це посади начальників, це посади слідчих - ті керівники в обов'язковому порядку пройдуть співбесіду і поліграф, а також вперше в історії України ми робимо тести благонадійності", - сказала Деканоїдзе.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України встановив оклад глави Нацполиции в 40 тис. гривень.