ua en ru

Сьогодні у Лізі Чемпіонів стартує другий тур

Вже сьогодні ввечері мільйони європейських вболівальників будуть стежити за матчами другого туру групового етапу Ліги Чемпіонів. І сьогодні є на що дивитися. Це і матч "Барселони" в Шотландії, де вона програла в минулому році. Це повернення в Лондон Рафаеля Бенітеса з "Наполі".

Вже сьогодні ввечері мільйони європейських вболівальників будуть стежити за матчами другого туру групового етапу Ліги Чемпіонів. І сьогодні є на що дивитися. Це і матч "Барселони" в Шотландії, де вона програла в минулому році. Це повернення в Лондон Рафаеля Бенітеса з "Наполі".

Група Е
Базель - Шальке
Стяуа - Челсі

"У Бухаресті особлива атмосфера, а "Стяуа" - команда з потужною підтримкою і багатою історією", - сказав Френк Лемпард перед матчем в Румунії. Звісно, він і багато хто в його команді пам'ятають, як у минулому сезоні "Челсі" грав з "Стяуа" в 1/8 Ліги Європи та програв у Бухаресті. Зараз "аристократам" втрачати очки не можна, адже вони вже встигли програти в першому матчі "Базелю", чим ускладнили собі життя.

Група F
Боруссія - Марсель
Арсенал - Наполі

"Боруссія" буде приймати французів вдома без свого харизматичного тренера на лавці. У минулій грі в Неаполі Клопп накинувся на резервного арбітра, за що і був дискваліфікований на один матч. До речі, "Боруссія" вже грала з "Марселем" в Лізі Чемпіонів-2011 році, коли німці тільки "набивали гулі" в євротурнірі. І ті зустрічі не можна назвати вдалими - французи перемогли і в Дортмунді 3:2, і вдома 3:0. Так що, сьогоднішнім господарям є за що мстити. А другий матч очікується ще більше. "Арсенал" лідирує в Англії, а "Наполі" йде другим у себе в Італії. Обидві команди знаходяться в хорошій формі і готові порадувати європейських вболівальників футболом вищого класу.

Група G
Зеніт - Аустрія
Порту - Атлетико

У матчі "Зеніту" все дуже просто. Якщо пітерці хочуть чіплятися за вихід в плей-офф, їм потрібно "виносити" "Аустрію". Тим більше, і склад, і рівень гри цього складу дозволяє підопічним Спалетті влаштувати собі сьогодні ввечері справжній футбольний бенкет. А в другому матчі зійдуться два клуби - постачальника талантів. "Ателтико" заробив влітку 60 млн євро, "Порту" - 75 млн. Але обидва клуб славляться саме тим, що вміють продовжувати жити і без своїх проданих лідерів.

Група H
Аякс - Мілан
Селтік - Барселона

"Селтік" і "Барселона" зустрічалися між собою 8 разів. 4 перемоги "Барси", 2 нічиї та 2 перемоги "Селтіка". І хоч, команди знаходяться у різних "вагових категоріях", жодна перемога каталонців не була легкою. Лише одного разу "Барселона" виграла у два м'ячі. Ну, а протистояння "Мілана" і "Аякса" просто історичне. Стільки зв'язків між клубами різних країн, мабуть ні у кого немає. І такої любові "Мілана" до голландських футболістів. Патрік Клюфверт, ван Бастен, Райкаард, Зеєдорф. Як же їх багато було в історії міланського клубу.