ua en ru

Сьогодні "день тиші" напередодні виборів у 205 окрузі в Чернігові

Сьогодні "день тиші" напередодні виборів у 205 окрузі в Чернігові Фото: "день тиші" перед виборами у Чернігові

Сьогодні в Україні заборонена будь-яка передвиборна агітація

Сьогодні, 25 липня 2015 року, в Україні "день тиші" перед проміжними виборами народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205 (Деснянський район, м. Чернігів). Така норма передбачена в законі України про вибори.

Згідно із законодавством, передвиборна агітація завершується опівночі останньої п'ятниці перед днем ​​голосування. Таким чином, будь-яка агітація з 00:00 сьогоднішнього дня заборонена. Також не можна агітувати безпосередньо в день виборів, в неділю 26 липня.

Зокрема, забороняється проведення масових акцій і культурно-розважальних заходів від імені партій, кандидати від яких беруть участь у виборах, і особисто кандидатів у депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні повідомлення про підтримку того чи іншого кандидата і так далі.

Зазначимо, вибори народного депутата до українського парламенту на окрузі №205 відбудуться завтра, 26 липня. Виборчі дільниці відкриються о 8:00, голосування триватиме до 20:00.

Для участі у виборах всього зареєструвалися 127 кандидатів у депутати парламенту. Однак до дня виборів була скасована реєстрація 36 кандидатів. Таким чином, у балотуванні бере участь 91 кандидат, з них політичними партіями висунуті 7, шляхом самовисування - 84.

Основна боротьба йде між кандидатами від партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадієм Корбаном і президентської партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", чинним главою Державного управління справами Сергієм Березенком.

Передвиборна кампанія на 205 окрузі вже встигла відзначитися низкою скандалів. У зв'язку із цим вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагав від правоохоронних органів, місцевої влади та Центральної виборчої комісії забезпечити порядок на виборах.

При цьому в МВС повідомили, що в день виборів у Чернігові на вулиці вийдуть 2 тис. міліціонерів.