ua en ru

Сьомий раунд переговорів між Сербією і Косово в Брюсселі скасовано

Запланований на сьогодні сьомий раунд переговорів між Сербією і Косово за посередництва ЄС в Брюсселі був скасований. Про це повідомляє радіо "Свобода".
За словами Роберта Купера, який здійснював посередництво, сербська делегація "була не готова продовжувати дискусії". Дипломат підтвердив, що переговори, які стосуються практичних аспектів взаємодії між Сербією і Косово, продовжаться, як тільки сербська сторона буде до цього готова.
За даними анонімного джерела в дипломатичному корпусі ЄС, сербська делегація хотіла підняти питання про вчорашній спалах насильства на кордоні, в результаті якого були поранені чотири солдати міжнародних миротворчих сил і сім громадян Сербії.
Нагадаємо, в ході вчорашніх зіткнень між місцевими жителями - сербами і миротворцями НАТО постраждали 11 людей, у тому числі чотири іноземних військовослужбовці.
Як повідомив представник НАТО, миротворці були вимушені відкрити вогонь після того, як протестуючі, що зібралися біля КПП, атакували їх. Косівські серби протестували проти розбору зведених ними в прикордонному районі барикад.