ua en ru

Рахункова палата відзначає неефективність використання 26,67 млн грн протягом 2,5 років для боротьби з нелегальною міграцією

За результатами аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених Міністерству внутрішніх справ України на боротьбу з нелегальною міграцією, створення й утримання пунктів розміщення нелегальних мігрантів, колегія Рахункової палати зробила висновок, що протягом останніх двох з половиною років кожна шоста гривня зі спрямованих на зазначені цілі 160 млн грн використана неефективно. Таким чином, неефективно було використано 26,67 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

На Державну міграційну служби України, яка протягом 2009-2010 років двічі утворювалася й ліквідовувалася, з держбюджету вже витрачено понад 2 млн гривень. Однак ця інституція, що має реалізовувати державну політику в сфері міграції, у тому числі виконувати завдання з протидії нелегальній міграції, так і не розпочала свою роботу і знаходиться на початковій стадії формування. Повноцінна її діяльність у найближчий час є дуже проблематичним питанням.

Зволікання зі створенням Державної міграційної служби та ліквідацією Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб призвело до одночасного утримування двох органів у сфері боротьби з нелегальною міграцією, що переобтяжує держбюджет і підвищує ризики подальшого неефективного використання державних коштів на їх утримання.