ua en ru

На рахунках Головача і його сім'ї проведені фіноперації на 1,6 млрд гривень, - Матіос

На рахунках Головача і його сім'ї проведені фіноперації на 1,6 млрд гривень, - Матіос Фото: Анатолій Матіос

Головача підозрюють в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам клану Януковича

З листопада 2013 року до дня арешту на рахунках колишнього першого заступника голови Державної податкової служби України - начальника податкової міліції Андрія Головача і членів його сім'ї проведені фінансові операції на суму 1,6 млрд гривень. Про це в ході брифінгу повідомив військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає "112 Україна".

Так, Головача підозрюють в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам, що знаходяться під контролем злочинної організації колишніх чиновників Віктора Януковича, Миколи Азарова, Анатолія Клименка на суму понад 3 млрд гривень.

"Звідки у генерал-полковника податкової міліції, який всю каденцію при президенті Януковича був першим заступником голови податкової адміністрації державної фіскальної служби Міністерства доходів і зборів нерухомість такої вартості. За результатами проведення слідчих дій, в тому числі, за рішенням суддів встановлено та підтверджено документами, з листопада 2013 року по день арешту 12 серпня 2016 року, на рахунках Головача і членів його сім'ї проведення фінансових операцій різного роду на загальну суму 1 млрд 600 млн гривень", - розповів Матіос.

Він підкреслив, що правоохоронці зацікавлені в якнайшвидшому закінченні слідства.

"Слідство триває, воно буде закінчено дуже швидко, ми в цьому абсолютно зацікавлені. Воно може бути закінчено ще швидше, якщо Головач і захист підуть на угоду зі слідством", - підкреслив військовий прокурор.

Нагадаємо, як повідомлялося, загальна орієнтовна вартість описаного та арештованого Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України майна підозрюваного Головача і членів його сім'ї становить майже 480 млн гривень.