ua en ru

СБУ заявляє про законність слідчих дій в офісі провайдера "Адамант"

СБУ заявляє про законність слідчих дій в офісі провайдера "Адамант" Фото: українські спецслужби

Як уточнила Гітлянська, вилучення серверів пов'язано з виконанням клопотання іноземних правоохоронців про надання правової допомоги в кримінальному судочинстві проти міжнародного хакерського угруповання

Служба безпеки України заявляє про законність проведення слідчих дій в офісі інтернет-провайдера "Адамант" в Києві. Про це сьогодні заявила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у Facebook.

Нагадаємо, на вихідних СБУ проводила обшуки і постійне спостереження за київським офісом інтернет-компанії "Адамант".

Служба безпеки України спільно з іноземними правоохоронними органами реалізовує заходи з припинення діяльності міжнародн...

Опубліковано Гітлянською Оленою 25 січня 2016 р.

За словами Гітлянської, співробітники спецслужби діяли винятково у правовому полі.

СБУ заявляє про законність слідчих дій в офісі провайдера "Адамант"

Фото: кадр з камери зовнішнього спостереження (YouTube /Національна асамблея України)

"Для проведення експертного дослідження, документування злочину і виконання клопотання іноземних правоохоронних органів про надання правової допомоги у кримінальному судочинстві серверне обладнання вилучено з технічного майданчика провайдера. Тривають слідчі дії", - зазначила речник СБУ.

Як уточнила Гітлянська, Служба безпеки спільно з іноземними правоохоронними органами реалізує заходи щодо припинення діяльності міжнародної хакерського угруповання.

СБУ заявляє про законність слідчих дій в офісі провайдера "Адамант"

"Один з учасників угрупування є громадянином України, який перебуває в міжнародному розшуку, розмістив серверне обладнання на технічному майданчику українського провайдера "Адамант". За його допомогою хакер викрадав кошти з рахунків іноземних фінансових установ, поширював вірусне програмне забезпечення тощо", - йдеться в повідомленні.

Між тим, в СБУ висловили здивування у зв'язку з появою від імені IT-компанії звинувачень, поширених у ЗМІ.

СБУ заявляє про законність слідчих дій в офісі провайдера "Адамант"

Як повідомляв напередодні президент групи компаній "Адамант", віце-президент комісії УСПП з питань науки та інформаційних технологій Іван Пєтухов, 19 січня двадцять співробітників СБУ разом з оперативниками спецпідрозділу "Альфа" прибули з перевіркою до київського офісу компанії за адресою Харківське шосе, 51-а.

СБУ заявляє про законність слідчих дій в офісі провайдера "Адамант"

Фото: обшук у київському офісі IT-компанії

Відео: YouTube /Національна асамблея України

Як повідомлялося, напередодні в окружному суді американського міста Ньюарк (штат Нью-Джерсі) український хакер Сергій Вовненко зізнався в зараженні 13 тисяч комп'ютерів для крадіжки кредиток.

Нагадаємо, раніше в Києві жертвою кібершахраїв став іноземець.