ua en ru

СБУ завершила розслідування однієї з кримінальних справ проти Тимошенко, пов'язаної з діяльністю ЄЕСУ


Слідчим відділом Управління Служби безпеки України (СБУ) у Харківській області закінчено розслідування однієї з кримінальних справ за обвинуваченням екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо діяльності компанії " Єдині Енергетичні системи України". Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Тимошенко обвинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкраданні та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на добавлену вартість, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку.
"Способом розкрадання бюджетних коштів було запровадження корпорацією "Єдині Енергетичні системи України" фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній", - йдеться в повідомленні СБУ.
За цими епізодами розпочато ознайомлення обвинуваченої та захисників з матеріалами кримінальної справи.
У зазначеній кримінальній справі органами прокуратури заявлено цивільний позов з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків.
Щодо вчинення інших злочинів, а саме організації ухилення від сплати понад 10 млн грн податків та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету у сумі 405,5 млн дол. США, розслідування триває, передає прес-служба.