ua en ru

СБУ закрила одну із справ проти Юлії Тимошенко у зв'язку із набранням чинності закону про декриміналізацію

Служба безпеки України (СБУ) закрила одну із справ проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у зв'язку із набранням чинності закону про декриміналізацію. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Під час розслідування справи встановлено, що одним із способів розкрадання бюджетних коштів було запровадження фінансової схеми приховування валютної виручки та створення документальної видимості розрахунків за товарно-матеріальні цінності офшорними компаніями з корпорацією "Єдині Енергетичні системи України".

У зв'язку з тим, що законодавством декриміналізовано ст. 207 КК України (80-1 в редакції 1960 р.) кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко в частині організації приховування валютної виручки закрито.
Розслідування справи за іншими епізодами продовжується.

17 січня 2012 р. набув чинності закон України № 4025-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності", відповідно до якого виключено кримінальну відповідальність за вчинення окремих протиправних діянь, у т.ч. приховування валютної виручки.
Нагадаємо, Тимошенко помістили в слідчий ізолятор Качановськой колонії 30 грудня 2011 р.