ua en ru

СБУ затримала українця, який намагався вивезти до РФ запчастини до авіадвигунів

СБУ затримала українця, який намагався вивезти до РФ запчастини до авіадвигунів Иллюстрацийне фото (РБК-Україна)

Зазначені деталі підлягають державному експортному контролю

У Харківській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили факт незаконного вивезення в Росію запчастин до авіаційних двигунів, які підлягають державному експортному контролю. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронцями встановлено, що мешканець Харківської області намагався нелегально вивезти в Росію запасні частини до авіаційних двигунів, використовуваних в російській військовій і пасажирської авіації.

Співробітники СБУ затримали зловмисника в одному з пунктів пропуску через державний кордон. При огляді особистих речей у нього виявили військові запчастини.

Зараз за даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри у вчиненні злочину.

Крім того, в прес-центрі СБУ нагадали, що військово-технічне співробітництво України з РФ припинено з серпня 2014 року згідно з указом президента України та рішення Ради національної безпеки і оборони України.

СБУ затримала українця, який намагався вивезти до РФ запчастини до авіадвигунівСБУ затримала українця, який намагався вивезти до РФ запчастини до авіадвигунівСБУ затримала українця, який намагався вивезти до РФ запчастини до авіадвигунівСБУ затримала українця, який намагався вивезти до РФ запчастини до авіадвигунів

Фото (facebook.com/SecurSerUkraine)

Нагадаємо, раніше у Росії заарештували громадянин України, нібито підозрюваного у справі про так званий "замах на контрабанду запчастин для військової техніки".