ua en ru

СБУ затримала у Слов’янську колишнього міліціонера - бойовика ДНР

СБУ затримала у Слов’янську колишнього міліціонера - бойовика ДНР Фото: СБУ

Також зловмисник розміщував в інтернеті матеріали, що популяризують ДНР та дискредитують Україну

У Слов’янську Служба безпеки України спільно з поліцією затримала колишнього міліціонера-бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Колишній працівник органів внутрішніх справ приєднався до терористів у травні 2014 року, чергував на блокпостах на околицях Слов’янська. Після звільнення міста українськими військами він, боячись кримінального переслідування, втік спочатку на неконтрольовані Україною території, а потім до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, в Росії бойовик перепрофілювався на пропагандиста, розміщуючи в інтернеті матеріли, що популяризують терористичну організацію ДНР або дискредитують Україну.

"Згодом зрадник вирішив повернутися на Батьківщину, але його затримали співробітники СБ України. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України виявила факти соціальних виплат з державного бюджету "чиновникам" самопроголошеної "Донецької народної республіки".