ua en ru

СБУ затримала керівництво одеської дирекції "Укрпошти" на хабарі у 9,6 тис. доларів

СБУ затримала керівництво одеської дирекції "Укрпошти" на хабарі у 9,6 тис. доларів Фото: СБУ (УНІАН)

Регулярні хабарі вимагали за оренду привабливих об'єктів у центрі Одеси

Служба безпеки України (СБУ) викрила керівництво одеської дирекції Публічного акціонерного товариства "Укрпошта" на хабарі у 9,6 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою Одеського гарнізону викрили на хабарі керівництво обласної дирекції "Укрпошти". Встановлено, що начальник дирекції спільно з підлеглим керівником відділу вимагали хабарі від комерційної структури за передачу в оренду привабливих об'єктів у центрі Одеси", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, чиновники оцінили в 9,6 тис. доларів щомісячну оренду 3 об'єктів нерухомості загальною площею 1,5 тис. та земельної ділянки розміром 1,2 тис. м2. Через рік зловмисники обіцяли бізнесменам за "окрему плату" почати процедуру відчуження у свою користь майна "Укрпошти".

altaltaltalt

Фото: СБУ затримала керівництво одеської дирекції "Укрпошти" (ssu.gov.ua)

Так, оперативники СБУ затримали керівника відділу у кафе біля офісу "Укрпошти" при отриманні оплати за перший місяць оренди. Начальника дирекції правоохоронці затримали в службовому кабінеті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Обидва посадовці затримані згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину.

Також, СБУ ініціювала перевірку всіх договорів оренди, укладених за останній час керівництвом одеської дирекції. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

altalt

Фото: СБУ затримала керівництво одеської дирекції "Укрпошти" (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили на хабарі експерта одеського криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ.