ua en ru

СБУ затримала помічника ватажка угруповання "Рим"

СБУ затримала помічника ватажка угруповання "Рим" Фото: боєвик (facebook.com/abazia)

"Помічник ватажка незаконного збройного формування "Рим" вів бойові дії проти підрозділів ЗСУ

Співробітники СБУ на території Луганської області затримали громадянина України, який підозрюється в тому, що він у 2014 році брав участь у терористичній організації "Луганська народна республіка", де на посаді помічника ватажка незаконного збройного формування "Рим" вів бойові дії проти підрозділів Збройних сил України. Про це повідомила прес-секретар Генеральної прокуратури України Лариса Сарган.

"28.12.2017 співробітниками Департаменту захисту національної державності СБУ, за дорученням Головної військової прокуратури ГПУ, на території Луганської області затримано громадянина України Ж., який підозрюється у тому, що він у 2014 році брав участь у терористичній організації «ЛНР», де на посаді «помічника ватажка незаконного збройного формування «РИМ» вів бойові дії проти підрозділів Збройних Сил України та інших підрозділів, залучених до проведення АТО, а також здійснював незаконне утримання, конвоювання та допити полонених українських військовослужбовців.", - написала Сарган

Повідомляється, що 28 грудня вказаному громадянину вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

На даний момент слідчим суддею Печерського районного суду Києва розглядається клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

28.12.2017 співробітниками Департаменту захисту національної державності СБУ, за дорученням Головної військової прокурат...

Опубліковано Ларисою Сарган 29 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 18 грудня в СБУ розповіли, в Україні у 2017 році військовою контррозвідкою Служби безпеки України був затриманий 21 представник незаконних збройних формувань.