ua en ru

СБУ затримала офіцера Нацгвардії за хабарництво

СБУ затримала офіцера Нацгвардії за хабарництво Фото: СБУ у Києві викрила хабарника

У Нацгвардії спростовують цю інформацію

У Києві СБУ викрила начальника квартирно-експлуатаційної служби однієї з військових частин Національної гвардії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За версією слідчих, співробітник Нацгвардії брав з підприємців гроші за надання бійців для охорони комерційних об'єктів.

"Оперативники спецслужби затримали ділка в погонах під час одержання неправомірної вигоди - квартальної "виручки" в сумі 15 000 доларів США", - йдеться в повідомленні.

Проти підозрюваного в хабарництві відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії, додали в СБУ.

Проте в Нацгвардії спростовують інформацію про хабарництво начальника квартирно-експлуатаційної служби однієї з військових частин.

"Національна гвардія повідомляє, що всі заступники командирів військових частин Національної гвардії Київського гарнізону виконують свої обов'язки в штатному режимі і інформація по їх затриманню не відповідає дійсності. Однак, за нашими даними, Службою безпеки України затримано начальника служби однієї з військових частин, який, за своїм посадовим обов'язкам, відповідає за експлуатацію приміщень. Ніяких офіційних документів про факт затримання в Національній гвардії України не надходило", - пояснили в Національній гвардії.

Нагадаємо, у Рівненській області СБУ припинила діяльність угруповання незаконного видобутку бурштину.