ua en ru

У Рівненській області СБУ припинила діяльність угруповання із незаконного видобутку бурштину

У Рівненській області СБУ припинила діяльність угруповання із незаконного видобутку бурштину Фото: СБУ

СБУ вилучила понад 200 кг бурштину вартістю у півмільйона доларів

У Рівненській області Служба безпеки України (СБУ) припинила діяльність угруповання із незаконного видобутку та збуту бурштину. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці одночасно провели обшуки в кількох районах Рівненської області. Оперативники спецслужби вилучили за місцем проживання фігурантів справи і в офісах комерційних структур понад двісті кілограмів "сонячного каменю" вартістю майже півмільйона доларів США за цінами "чорного ринку". У зловмисників також вилучено обладнання для видобутку бурштину, незареєстровану та вогнепальну зброю, підроблені печатки комерційних фірм, чорнові записи та бухгалтерію, які свідчать про організацію нелегального бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Триває досудове розслідування в межах кримінального провадження, відкритого раніше за ст. 198 (придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом), ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони надр), ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: СБУ припинила діяльність угруповання з видобутку бурштину

Нагадаємо, 21 квітня Служба безпеки України спільно з поліцією затримали в місті Сарни Рівненської області закупника бурштину з 32 кг каменів.