ua en ru

СБУ затримала наркоторговців з Луганської області

СБУ затримала наркоторговців з Луганської області Фото: нарколабораторію

СБУ стежила за бандою півроку

Служба безпеки України затримала 6 імовірних членів кримінального угруповання, яке протягом тривалого часу продавало наркотичні речовини у Луганській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Кримінальне угруповання складалося з шести активних членів. Очолював його 30-річний наркозалежний житель Гірського. Ватажок вирішував питання про придбання та реалізації товару, займався питаннями конспірації. Щоб убезпечити себе від уваги правоохоронців, зловмисники зустрічалися з покупцями в затишних місцях - у під'їздах житлових будинків, в полі за містом, у безлюдних провулках", - йдеться в повідомленні.

наркотикинарколабораторіюнаркотикнаркотичні речовини
Фото: нарколабораторія банди

У спецслужбі розповіли, що група продавала екстракційний опій, метадон, марихуану, які отримувала з інших регіонів України. У власній нарколабораторії ділки виготовляли амфетамін. Товар постачали наркозалежним жителям Гірського, Золотого, Комишувахи, Лисичанська Луганської області.

Банду затримали 28 жовтня. Під час обшуку у одного з членів угруповання вилучили автомат з глушником, пістолет, 15 гранат і велику кількість патронів. З нарколабораторії в передмісті Києва правоохоронці вилучили близько 300 грамів амфетаміну, який призначався до відправлення в район проведення АТО для збуту. У Луганській області у фігурантів справи вилучили прекурсори, 13 пакетів амфетаміну, 1,5 кг висушеної марихуани.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники в рамках операції "Кордон-2016" за півроку вилучили 56 кг наркотиків і майже 250 одиниць зброї.