ua en ru

СБУ затримала чоловіка, який планував диверсії на військовому аеродромі у Миколаївській обл

У Миколаївській області Служба безпеки України (СБУ) спільно з українськими військовими затримала громадянина України, який планував вчинення диверсій на військовому аеродромі області.

У Миколаївській області Служба безпеки України (СБУ) спільно з українськими військовими затримала громадянина України, який планував вчинення диверсій на військовому аеродромі області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, 19 червня 2014 р. співробітники СБУ затримали 41-річного місцевого мешканця під час здійснення візуального спостереження за військовим летовищем. У нього було вилучено бінокль, рацію, налаштовану на радіохвилі військової частини, два вибухові пристрої, гранату РГД-5 та російські рублі.

"Зі слів зловмисника, на початку червня ц.р. він отримав завдання від кураторів з території АР Крим пошкодити військові літаки ЗСУ на аеродромі. Для цього диверсант вивчав графік польотів, місця можливого проникнення на територію летовища та систему його охорони", - пояснюють в СБУ.

Слідчим відділом Управління СБУ затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.1 ст.258 та ч.1 ст.263 (готування до вчинення терористичного акту та незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України, він перебуває під вартою.