ua en ru

СБУ затримала координатора поставок зброї та боєприпасів з РФ для терористів на Донбасі

Служба безпеки України (СБУ) затримала координатора поставок зброї та боєприпасів з Росії для терористів, що діють на території Донецької та Луганської областей.

Служба безпеки України (СБУ) затримала координатора поставок зброї та боєприпасів з Росії для терористів, що діють на території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-центр СБУ

"2 червня ц.р. Служба безпеки України затримала безпосереднього організатора та координатора поставки з Російської Федерації зброї та боєприпасів для диверсійних і терористичних груп, що діють на території Донецької та Луганської областей. Встановлено, що громадянин України "Г" в інтересах терористичної організації "Луганська народна республіка" 31.05.14 р., у взаємодії з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ, російськими прикордонниками і своїми подільниками з числа місцевих "сепаратистів", організував незаконний в'їзд на територію нашої держави з РФ 7 вантажівок з озброєнням і боєприпасами", - йдеться в повідомленні.

Крім поставки зброї в східних регіонів України, затриманий здійснював вербування громадян з числа колишніх військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів в Києві та інших регіонах з метою їх подальшої відправки на Донбас для участі у збройних нападах на місцевих жителів і сили АТО.

"З метою поширення сепаратистських настроїв в Україні, "Г" організував виготовлення агітаційних листівок підривної спрямованості, які планував поширювати в м. Києві. У зазначених друкованих матеріалах містилися заклики від імені т.зв. "Київської республіки" вступати в ряди терористичних організацій і чинити опір чинній владі. Інші листівки, в яких говорилося про "криваві гроші" і "фашизмі", планувалося розклеювати на банкоматах м. Києва", - зазначили в СБУ.

В цей же день співробітники відомства затримали трьох спільників "Г", які намагалися організувати поставки з Києва амуніції для бойовиків.

Щодо "Г" відкрито кримінальне провадження за ст. 258 (3) КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Здійснюються оперативно-слідчі дії, у т.ч. спрямовані на викриття інших зв'язків "Г" з числа громадян України та РФ, причетних до вказаної злочинної діяльності.

СБУ затримала координатора поставок зброї та боєприпасів з РФ для терористів на Донбасі

СБУ затримала координатора поставок зброї та боєприпасів з РФ для терористів на Донбасі

(джерело фото: прес-центр СБУ)