ua en ru

СБУ затримала інформаторку Генштабу РФ, яку російські спецслужби підкупили за 100 доларів

СБУ затримала інформаторку Генштабу РФ, яку російські спецслужби підкупили за 100 доларів Фото: СБУ

Також жінка шукала та створювала умови для вербування українців до ДНР/ЛНР

Служба безпеки України викрила у Луганській області інформаторку Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Під час перебування у серпні минулого року на тимчасово окупованих територіях жінка за сто доларів погодилася на співпрацю із співробітником російської розвідки. Згодом інформаторку передали на зв’язок керівнику одного з бандформувань терористів", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, перебравшись в район дислокації підрозділів сил Антитерористичної операції, жінка збирала розвідувальну інформацію в інтересах угрупувань бойовиків, а також шукала та створювала умови для вербування українців, які періодично змушені виїжджати на території, підконтрольні терористам ДНР/ЛНР.

"Під час обшуку помешкання пособниці терористів правоохоронці вилучили засоби зв’язку та електронні носії інформації, які підтверджують її злочинну діяльність. Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала у Слов’янську колишнього міліціонера - бойовика ДНР.