ua en ru

СБУ затримала у Харкові двох "телефонних терористів"

СБУ затримала у Харкові двох "телефонних терористів" Фото: СБУ

Один із затриманих заявив, що у такий спосіб хотів подивитися на роботу правоохоронців

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові двох "телефонних терористів". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією протягом останньої декади березня викрили двох харків’ян, які здійснювали неправдиві повідомлення про мінування об’єктів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, один із затриманих, який зателефонував на "гарячу лінію" МВС та повідомив про мінування прохідної "Заводу імені Малишева" заявив, що у такий спосіб хотів подивитися на роботу правоохоронців.

Ще один затриманий, який залишив поліції повідомлення про нібито закладання вибухівки у великому супермаркеті, зізнався, що скоїв анонімний дзвінок у стані алкогольного сп’яніння.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеки громадян). Зловмисникам загрожує від двох до шести років позбавлення волі. Крім того, їм доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їхніх дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Чернігівській області викрили трьох "телефонних терористів".