ua en ru

У Чернігівській області викрили трьох "телефонних терористів"

У Чернігівській області викрили трьох "телефонних терористів" Фото: будівля СБУ в Чернігівській області

Один із них повідомляв про "замінування" столичного метрополітену

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією за останній тиждень викрили трьох жителів Чернігівської області, які повідомляли про псевдомінування об’єктів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У Козелецькому районі правоохоронці оперативно затримали чоловіка, який зателефонував на "гарячу лінію" МВС та повідомив про закладання вибухівки на столичній станції метро "Хрещатик". Зловмисник пояснив співробітникам спецслужби, що анонімний дзвінок здійснив начебто на прохання свого знайомого", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що оперативники спецслужби викрили ще двох жителів Чернігівської області, які повідомили на телефон Держслужби з надзвичайних ситуацій про мінування невідомого об’єкту у власному селищі. За даними СБУ, після затримання молодики зізналися правоохоронцям, що так хотіли пожартувати і не усвідомлювали про підсудність власного вчинку.

За першим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України. Стосовно другого факту триває перевірка причетності зловмисників до інших анонімних дзвінків. За її результатами буде ухвалено процесуальне рішення, згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, 29 березня в Києві зупиняли роботу станції метро "Хрещатик" у зв'язку з анонімним дзвінком про мінування.