ua en ru

СБУ затримала двох осіб, підозрюваних у причетності до будівництва контрабандного тунелю через українсько-словацький кордон

Співробітники Служби безпеки України 21 серпня 2012 р. затримали двох осіб, що підозрюються у причетності до будівництва і функціонування підземного тунелю через українсько-словацький кордон у Закарпатській області, повідомляє прес-служба СБУ.

Нагадаємо, 20 липня слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області порушено кримінальну справу за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вчинення незаконного придбання, зберігання і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, тобто злочинів, передбачених ч.2 ст.332, ч.1 ст.204 КК України.

"У процесі розслідування справи було отримано докази причетності до вказаної протиправної діяльності двох місцевих мешканців, 1967 і 1975 років народження, які переховувались від слідства. На підставі зібраних матеріалів їх було оголошено в розшук як обвинувачених за ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів) та ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) КК України.
У вівторок 21 серпня розшукувані особи були затримані співробітниками СБУ у м. Євпаторія (АР Крим) в орендованому ними будинку", - йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі зловмисники перебувають під вартою. Слідство триває.