ua en ru

СБУ затримала двох диверсантів, підірвали міст в Луганській області

СБУ затримала двох диверсантів, підірвали міст в Луганській області Фото: під час обшуків спецслужби вилучили саморобний вибуховий пристрій

Диверсанти планували теракти в Луганській області

Співробітники Служби безпеки України затримали у Лисичанську двох диверсантів, які підірвали стратегічний міст через річку Сіверський Донець, який з'єднував Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Під час відступу в травні 2014 року диверсійна група терористичного угруповання "привид" зруйнувала автотранспортний міст, щоб зупинити сили антитерористичної операції. Співробітники спецслужби оперативно встановили особи бойовиків, які після його підриву залишилися на тимчасово окупованій території", - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужб, в лютому диверсанти повернулися на територію Луганської області для здійснення нових терактів.

В результаті спецоперації правоохоронці затримали їх за двома різними адресами у Лисичанську. Під час обшуків співробітники СБ України вилучили саморобний вибуховий пристрій, гранати із запалом, шістдесят патронів різного калібру та альпіністське спорядження.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення конкретних об'єктів, на яких диверсанти збиралися скоїти теракти.

Нагадаємо, 24 лютого СБУ запобігла теракт, що готувався на території Харківської області