ua en ru

Данілов заявив про дзвінки після рішення РНБО від депутатів, які голосували за "Харківські угоди"

Данілов заявив про дзвінки після рішення РНБО від депутатів, які голосували за "Харківські угоди" Олексій Данилов - секретар РНБО України. (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) України попросила Службу безпеки України (СБУ) перевірити депутатів, які підтримали "Харківські домовленості" у 2010 році. Завдяки цим домовленостям перебування російського Чорноморського флоту в Криму продовжили до 2042 року.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Олексія Данілова, РНБО просить СБУ провести розслідування і розібратися, яким чином проходило голосування 27 квітня 2010 року, не було порушень прав депутатів під час голосування та інших порушень.

Він зазначив, що до нього надійшли дзвінки від депутатів, які заявили, що їх на момент голосування у сесійній залі взагалі не було. А присутні у залі депутати скористалися їхніми картками, і проголосували за "Харківські домовленості".

Данилов підкреслив, що в результаті цього "ганебного рішення", Росії вдалося збільшити кількість військових на території Криму. Наслідки цього голосування Україна відчуває на собі сьогодні й винні мають бути покарані.

"Якщо у когось після цього голосування з'явилися будинки в Конча-Заспі, з'явилися рахунки у банках чи інші речі, ми просто запитаємо звідки вони взялися в цей час", - заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про "Харківські домовленості" і про те, хто може нести за них відповідальність.

Також ми повідомляли, що СБУ вивчить обставини ратифікації Харківських угод у 2010 році.

У новому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" 12 березня гості - Максим Степанов, Олексій Данілов, Олександр Данилюк, Томаш Фіала та інші відомі політики й підприємці - розповідатимуть про те, як змінилася Україна за рік карантину, чи готова країна до початку третьої хвилі пандемії. А також обговорюватимуть, з чого насправді почалася окупація українських територій і хто понесе відповідальність за підписання Харківських угод.

"Свобода слова Савіка Шустера" від 12 березня

У попередньому випуску політичного ток-шоу українцям розповіли, скільки недоотримує бюджет України з митниці.


Також глава Державної податкової служби України Олексій Любченко розповів про доходи бюджету від великого бізнесу, ПДВ і так звані скрутки.


Окрім того, колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував введення санкцій США проти Ігоря Коломойського, назвавши це "сигналом всьому крупному бізнесу".


Також раніше Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова прокоментувала справу Сергія Стерненка.


А голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко висловився про вплив олігархів на державні підприємства.