ua en ru

СБУ порушила справу про відмивання екс-керівництвом "Енергоатома" 47 млн грн

СБУ порушила справу про відмивання екс-керівництвом "Енергоатома" 47 млн грн

Служба безпеки України викрила факти розтрати і відмивання коштів на суму 47 млн грн колишніми посадовими особами ДП НАЕК "Енергоатом". Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"У 2013 році зловмисники організували операцію при закупівлі кабельної продукції для потреб українських АЕС. Встановлено, що вартість товару, придбаного у комерційної структури, значно перевищує середньоринкові ціни", - йдеться в повідомленні.

Закупівлі відбувалися в рамках виконання державної стратегії підвищення безпеки діючих енергоблоків АЕС. "Однак характеристики продукції свідчать про її можливе контрафактне походження", - додали у спецслужбі.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за фактом легалізації (відмивання) незаконно отриманих грошових коштів в особливо великих розмірах. Триває слідство.

Нагадаємо, 17 вересня 2014 р. Окружний адміністративний суд м.Києва відмовив "Енергоатому" в поверненні 525 млн грн надмірно сплачених податків.

Раніше, 9 вересня в київському офісі компанії "Енергоатом" пройшли обшуки.

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" - державне підприємство, створене 17 жовтня 1996 р.. Компанія є оператором усіх діючих атомних електростанцій України. 30 грудня 2014 р. "Енергоатом" і Westinghouse домовилися про постачання ядерного палива на АЕС України до 2020 р.