ua en ru

В СБУ заявили, що більшість дзвінків від "телефонних терористів" надходить з Росії

В СБУ заявили, що більшість дзвінків від "телефонних терористів" надходить з Росії Фото: СБУ (RFE/RL, Inc)

З території Росії і тимчасово окупованих територій надходили телефонні повідомлення про мінування

Служба безпеки України встановила та викрила низку спецоперацій російських спецслужб, зокрема різке зростання випадків "телефонного тероризму". Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники, за допомогою ІР-телефонії маскували виклики під звичайні місцеві телефонні розмови з підміною оригінального номера абонента. Таким чином з території країни-агресора, тимчасово окупованих та анексованих територій України надходили неправдиві телефонні повідомлення про мінування об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей у різних регіонах України. Тільки за останній тиждень зафіксовано 28 таких повідомлень", - зазначено у повідомленні.

Також зазначається, що встановлено "телефонних терористів" і на території України. Лише у Києві протягом року встановили 33 особи, які систематично здійснювали неправдиві дзвінки.

Нагадаємо, у вівторок, 14 листопада, у Києві після дзвінків про замінування залізничного вокзалу та лікарні евакуювали понад тисячу людей.