ua en ru

СБУ вимагає від РФ припинити підтримку бойовиків на Донбасі

Служба безпеки України вимагає від Російської Федерації припинити підтримку терористів в Донецькій і Луганській областях.

Служба безпеки України вимагає від Російської Федерації припинити підтримку бойовиків Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Українська держава вимагає від російської сторони негайно припинити підтримку терористів, закрити пункти вербування, табори для підготовки найманців, припинити вербування громадян України і вивести раніше надіслані в Україну диверсійно-розвідувальні групи", - заявив заступник голови СБУ Віктор Ягунов.

При цьому СБУ заявила, що в її розпорядженні є неспростовні докази про функціонування на території Росії центрів вербування найманців і диверсантів для дестабілізації ситуації і підтримки терористів в Україні.

"Отримані дані про наявність на території Росії, зокрема в Пскові, Таганрозі, м. Шахти Ростовської області, с. Молькино Краснодарського краю і в Московській області центрів підготовки диверсійних груп для вчинення терористичних актів та диверсій, збройних нападів на українських військовослужбовців і мирне населення", - зазначає СБУ.