ua en ru

СБУ зібрала докази ведення Росією гібридної війни проти України

СБУ зібрала докази ведення Росією гібридної війни проти України Фото: Юлія Лапутіна (youtube.com СБУ)

Одним із доказів є зміна військової доктрини РФ

Служба безпеки України продовжує розслідувати факти ведення Російською Федерацією гібридної війни проти України. Про це повідомила начальник департаменту контррозвідувального захисту у сфері захисту інформаційної Служби безпеки України Юлія Лапутіна під час круглого столу на тему гібридних загроз у понеділок, 12 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Службою безпеки України та Прокуратурою Автономної республіки Крим триває досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією гібридної війни проти України. На даний момент зібрано докази, які відповідають диспозиції частини 1 статті 437 ККУ (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни - ред.)", - сказала Лапутіна.

Вона підкреслила, що одним з підтверджень злочинів РФ є внесення змін до законодавства, зокрема у військову доктрину, згідно з якими дозволяється застосування військ РФ на території інших держав.

"Правова база РФ...свідомо спрямована на примусове повернення України в сферу свого впливу на шкоду незалежності", - підсумувала Лапутіна.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони заявила про провокації російських спецслужб проти відомства.