ua en ru

СБУ викрила на хабарі чиновників Чорноморського басейнового управління Держрибагентства

СБУ викрила на хабарі чиновників Чорноморського басейнового управління Держрибагентства Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Чиновники регулярно отримували гроші від браконьєрів за вилов риби і рапан

В Одеській області Служба безпеки України (СБУ) викрила на хабарництво чиновників Чорноморського басейнового управління та Державного агентства рибного господарства, які регулярно отримували кошти від браконьєрів за вилов риби і рапанів в Чорному морі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували факти систематичного отримання хабарів чиновниками. В корупційній схемі брали участь посадові особи від рядових інспекторів і т. н. "Громадських спостерігачів", які безпосередньо отримували кошти, до керівників регіональних та центральних контролюючих структур. За попередніми оцінками тільки від однієї комерційної структури "улов" хабарників за сезон становив близько двох мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що правоохоронці затримали одного з посередників під час чергового збору данини на загальну суму 100 тисяч гривень. Кількома днями раніше співробітники СБУ задокументували факт отримання ще одним посередником неправомірної вигоди у розмірі понад 60 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України. Посередникам оголошено підозру у скоєнні злочину. На даний млмент, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх посадових осіб, причетних до браконьєрського вилову риби в Чорному морі.

altaltalt

Фото: затримання хабарників (СБУ)

Нагадаємо, сьогодні в Сумській області був затриманий на хабарі у 1500 доларів лікар Глухівської районної лікарні.