ua en ru

СБУ викрила шпигунів РФ серед органів самоврядування Запорізької області

СБУ викрила шпигунів РФ серед органів самоврядування Запорізької області Фото: СБУ (ssu.gov.ua/)

СБУ провела обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили представників органів місцевого самоврядування в Запорізькій області на шпигунстві на користь РФ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Як повідомляється, підозрювані з липня 2015 року по жовтень 2018 рік співпрацювали з російськими спецслужбами. Вони підбирали людей з числа місцевих жителів, які в інтересах Росії проводили в області акції протесту і організовували заворушення, а також збирали інформацію щодо суспільно-політичної та соціально-економічної обстановки.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підозрювані протягом трьох років постійно контактували з заступником начальника УСБУ в Дніпропетровській області.

СБУ провела слідчі розшукові дії, в тому числі обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшуки в компанії з онлайн-кредитування Moneyveo.

Обшук в офісі на Печерську почався вдень 9 жовтня і завершився вже вночі 10 жовтня. В ході обшуків правоохоронці вилучили всю техніку, в тому числі особисті ноутбуки працівників компанії. У компанії повідомили, що постанову, за якою прийшли з обшуком, вивчають юристи.