ua en ru

СБУ викрила схему підроблення закордонних паспортів, організовану чиновниками ДМС

СБУ викрила схему підроблення закордонних паспортів, організовану чиновниками ДМС Фото: СБУ викрила схему підроблення закордонних паспортів

Повідомляється, що вартість одного фальшивого паспорта сягала 10 тис. доларів

Служба безпеки України викрила схему переправлення людей через державний кордон за підробленими паспортами. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наголошується, що начальник одного з районних підрозділів Державної міграційної служби та його підлеглі робили закордонні паспорти із свідомо неправдивими відомостями для вихідців з Луганської та Донецької областей, а також громадян РФ.

"Для цього зловмисники використовували копії паспортів померлих мешканців Івано-Франківської та Львівської областей або втрачених паспортів. Таким чином, замовник отримував закордонний паспорт з його власною фотографією, але з прізвищем іншої людини", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вартість одного фальшивого паспорта сягала 10 тис. доларів. Оперативники СБУ задокументували факт видачі 15 підроблених паспортів.

Начальнику районного підрозділу ДМС повідомлено про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ затримала двох посадових осіб військового концерну, які вимагали 900 тисяч доларів з одеських підприємців.